451 0

Виландер защити Рафа, испанецът не бил измамник

Теодор Николов

"В спорта има измамници, но Рафа Надал със сигурност не е един от тях", коментира тенис легендата Матс Виландер по повод появилите се в публичното пространство документи, от които става ясно, че испанският ас е използвал забранени стимуланти.

Употребата ми обаче е била съобразена с разпоредбите на Световната антидопингова агенция (WADA), както и с Международната тенис федерация. Краля на клея е имал позволение заради медицинско състояние, което е изисквало лечение с тези препарати.

Документите с тази информация пък видяха бял свят благодарение на хакерска акция на руската група Fancy Bears.

По-рано тази седмица стана ясно, че Надал е използвал с лечебни цели бетаметазон през 2009 година, а през 2012-а е приемал хормони от групата на кортикотропина заради коленете.

"Винаги ще има някой, който ще иска да се възползва от определени ситуаци, да измами. Рафаел Надал обаче със сигурност не е този човек", заяви категорично Виландер.

На въпрос към шведа дали според него тенисът е "чист" спорт той отговори: "Можем да се доверим на тенисистите напълно - на културата в спорта ни и на личностите в него", допълни настоящият анализатор на "Евроспорт".Напиши коментар:


Публикувай