23 Септември, 2016 12:21 1 597 0

Моу искал да натупа Венгер

  • моу-
  • венгер-
  • вражда

През 2014 Специалния заплашил фреския специалист при поредното си вербално спречкване с него

Враждата на Жозе Моуриньо и Арсен Венгер придобива нови измерения.

Двамата са в открита вражда още от 2004 г., когато Специалния пое Челси и се изправи срещу Арсенал на французина.

През времето разправиите между двамата следваха една след друга и сега наяве излезе пикантна информация.

"Някой ден ще го срещна някъде извън терена и ще му разбия главата", гласи заканата, която Жозе отправил по адрес на Венгер в началото на 2014 г.

Това Моуриньо споделил пред журналиста Роб Бийзли, който твърди, че е близък с португалеца. През годините двамата редовно са комуникирали и чрез размяна на електронни съобщения и смс-и. Сега журналистът е събрал всичко интересно и е издал книга, която се казва "Jose Mourinho Up Close and Personal" и ще излезе на пазара на 29 септември. В нея Бийзли разкрива редица детайли от емоциите на настоящия мениджър на Манчестър Юнайтед.

Въпросният случай с Венгер е след трансфера на Хуан Мата от Челси, начело на който по това време беше португалецът, на "Олд Трафорд" през януари 2014 г. Тогава мениджърът на Арсенал коментира, че с тази сделка Жозе подсилва пряк конкурент за титлата, но в ущърб на "топчиите", защото към времето на реализирането на трансфера Челси и Юнайтед вече бяха изиграли и двата си мача, докато неговият тим все още не беше.

През следващия сезон - на 5 октомври 2014 г., Венгер и Моуриньо едва не се сбиха по време на двубоя между Челси и Арсенал на "Стамфорд Бридж". "Казах му "Нарочно се държиш така, защото знаеш, че тук пред скамейката няма как да реагирам, но някой ден ще те срещна на улицата...", споделил Моу пред журналиста. Бийзли му предложил да напише материал за това, но треньорът не искал, защото щял да си има проблеми с Футболната асоциация и медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА