597 0

Волейболната Суперлига пак се изложи

Не е ясно на отборите какъв е регламентът през новия сезон

Теодор Николов

Редовният сезон в мъжкия ни волейбол ще започне на 18 септември.

Жребият бе теглен във вторник, но се оказа, че нито един от отборите не знае за какво точно ще играе в Суперлигата. Или, казано по друг начин - ще се изпада ли от нея и колко отбора ще бъдат изправени пред угрозата да играят през следвата година във втора дивизия. Причината за това е, че няма яснота колко ще са изпадащите, научи "Тема спорт".

След като в края на пролетта бе взето решение първенството да бъде увелечено от 10 на 12 отбора и това превърна битката за оцеляване между Левски и Миньор в безсмислена, сега се оказва, че от НВЛ оценяват този си ход като грешен. Идеята е този сезон да изпадат 3 тима и от Висшата лига да влезе един. Тя обаче не е потвърдена и три седмици преди старта на Суперлигата няма яснота дали е се осъществи.

Освен това дългоочаваният нов сайт на първенството продължава да не функционира. Макар вече да сме към края на 2016 година, българският елит продължава да е сред малкото шампионати в световен мащаб, който не предоставя следене на статистика и резултат в реално време. Шефът на НВЛ Евгени Иванов обяви в началото на лятото на годината, че това ще се промени "до няколко месеца". Оттогава изминаха 9, но резултат към момента - нулев.Напиши коментар:


Публикувай