Last news in Fakti

27 Септември, 2016 09:57 2 649 0

Огромен скандал със Сам Алардайс в Англия

  • алардайс-
  • англия-
  • съвети-
  • корупция-
  • трансфери

Алърдайс с оферта за 400 000 британски лири на година, за да нарушава правилата

Огромен скандал със Сам Алардайс в Англия - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на националния отбор по футбол на Англия Сам Алардайс е бил заснет да съветва репортери под прикритие как да заобиколят правилото за прехвърляне на трансферни права на трети лица.

Вестник „Гардиън” публикува видео, в което Алърдайс получава оферта за договор от 400 000 британски лири на година, за да съветва инвеститори в Хонконг и Сингапур, които се интересуват от закупуването на финансови/трансферни права на елитни футболисти.

През 2008 г. Футболната асоциация на Англия забрани всякакво участие на трети лица, различни от друг клуб, при прехвърляне на трансферни права. ФИФА стори същото през 2015 г. Въпреки това, на въпрос дали е възможно законът да бъде заобиколен, Големия Сам категорично отговаря, че вратички съществуват.

„Няма проблем” започва във видеото бившият наставник на Уест Хям.

„Единственото, което е нужно, е компанията Ви да притежава правата на футболния агент, представляващ дадения играч. Ако този играч бъде трансфериран, агентът взима хонорар. В същото време вашата фирма притежава правата на агента и следователно се договаря с него да получи процент от този хонорар. Имайки предвид размерите на договорите във футбола в момента, дори и 5% от цялата сделка ще струват милиони”, завършва англичанинът.

Първата среща между двете страни се е състояла на 19 август, по-малко от месец след назначението на Алардайс за мениджър на „трите лъва”. Тя е била уговорена от футболния агент и приятел на Алардайс – Скот Макгарви.

Алардайс също така разкритикува и бившия мениджър на Англия Рой Ходжсън, като го нарича „безхарактерен” и „негоден за тази работа”. Алардайс все още се изчаква официална позиция от страна на Футболната Асоциация на Англия, но вероятността той да бъде отстранен от поста си е голяма.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА