27 Септември, 2016 10:28 1 304 0

Без ръце, но с огромно сърце

  • ибрахим амату-
  • без ръце-
  • сърце-
  • тенис на маса-
  • параолимпиец

Ибрахим Амату показва на света, че няма невъзможни неща

Без ръце, но с огромно сърце - 1
Снимка: БТА/АР

Той е пример за силата на човешкия дух. Той се надява да покаже на всички по света, че когато положиш необходимия труд, няма невъзможни неща. Той е Ибрахим Амату – 41-годишен параолимпийски състезател по тенис на маса от Египет.

Амату няма ръце, но има сърце – и то какво! Въпреки че губи горните си крайници при жесток влаков инцидент едва когато е на десет години, египтянинът не губи любовта си към любимата игра, нито волята за успехи. След няколко дълги години, прекарани в усърдни тренировки, той успява да се научи да подхвърля топчето с десния си крак и да държи хилката с устата си.

„Бях 10-годишен, когато загубих ръцете си в инцидент. Въпреки това обожавах тениса на маса. 3 години след това исках да играя отново, пробвайки да държа хилката под мишницата си, но не се получи. Пробвах няколко варианта и накрая стигнах до този да играя с устата си.“

По време на кариерата си Амату печели два сребърни медала на различни шампионати в Африка – единият през 2011-а, а другият през 2013-а. Също така успява да завоюва второ място и на Египетските игри преди три години.  И въпреки, че не успя да запише победа на Параолимпийските игри в Рио преди няколко седмици, той спечели безрезервно сърцата на феновете.

 „Има две неща в живота ми - жена ми, която е всичко за мен, и тенисът на маса, където намирам радост във всяко едно разиграване, което печеля.“, споделя Амату.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА