971 0

Засилени мерки за сигурност за Лудогорец - ПСЖ

Засилени мерки за сигурност за Лудогорец - ПСЖ
Снимка: БТА
Иво Стойнев

СДВР ще предприеме мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболна среща между отборите на ПФК „Лудогорец” и ФК „Пари Сен Жермен“ Спортното събитие е утре, 28 септември, от 21.45 часа на Национален стадион ”Васил Левски”. Припомняме забранените за носене предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

Служители от Столичната дирекция на вътрешните работи  предприемат всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия мач между отборите на ПФК „Лудогорец” и ФК „Пари Сен Жермен“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. 
На привържениците на домакините, които пристигат организирано от страната, ще бъде осигурено място за паркиране на ул. „Митрополит Кирил Видински”. 

Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач на изградени контролно - пропускателни пунктове. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри).

Малолетни  ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона. 

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на мача. Ангажимент на служители на СДВР е охраната само на гостуващите фенове.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 19.45 часа.
 
Организация на движението за четвъртък, 28 септември, в района на Национален стадион „Васил Левски”:

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в събитието, както следва:
- от 12.00 часа на 24.09.2016 г. до 24.00 часа на 28.09.2016 г. при сектор „Г” до сектор „А” на Националния стадион „Васил Левски”.
- от 09.00 часа на 27.09.2016 г. до 24.00 часа на 28.09.2016 г. при сектор „Б” Националния стадион „Васил Левски”.
От 14.00 до 24.00 часа на 28.09.2016 г.:
- на моста пред Национален стадион „Васил Левски”;
- на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, с изключение на местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”.
От 20.00 часа на 28.09.2016 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
- ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;
- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П.К. Яворов”.
От 19.00 часа на 28.09.2016 г. до приключване на мача частично се променя маршрутът на автобусна линия 75, като се скъсява маршрута ú до Военна академия.Напиши коментар:


Публикувай