Last news in Fakti

27 Септември, 2016 19:28 930 0

От ФА обмислят уволнението на Сам Алардайс

  • фа-
  • англия-
  • скандал-
  • сам алардайс

Селекционерът на Англия се забърка в огромен корупционен скандал

От ФА обмислят уволнението на Сам Алардайс - 1
Снимка: БТА/АР

От Футболната асоциация на Англия сериозно обмислят дали да не прекратят договора на националния селекционер по футбол Сам Алардайс, пише "СкайСпортс". Уволнението на 61-годишния специалист няма да бъде учудване за никому след разразилия се корупционен скандал с неговото участие.

Алардайс е бил заснет да съветва репортери под прикритие как да заобиколят правилото за прехвърляне на трансферни права на трети лица. Британският вестник „Гардиън” публикува видео, в което Алърдайс получава оферта за договор от 400 000 британски лири на година, за да съветва инвеститори в Хонконг и Сингапур, които се интересуват от закупуването на финансови/трансферни права на елитни футболисти.

Вътрешен източник от Футболната асоциация признава, че във въпросното видео Сам Алардайс не подбира особено внимателно думите си. Освен, че признава за съществуването на начини, с които да "се заобиколят" някои от правилата относно трансферите, той се присмива на бившия старши треньор на "трите лъва" Рой Ходжсън, критикувайки го, нарича принц Хари "много непослушно момче" с определен намек и заявява, че "ФА е само и единствено машина за правене на пари".

Ето и част от скандалното видео:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА