734 0

Адениджи: Искам в Шампионска лига с Левски

Нападателят на "сините" има доста сериозни цели с клубната фланелка

Адениджи: Искам в Шампионска лига с Левски
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Нападателят на Левски Бабатунде Адениджи говори пред "Диема Спорт" за това как дойде при "сините", какви са амбициите му и на кои играчи от миналото подражава. Той заяви, че мечтае да играе с Левски Шампионската лига и също така смята, че "сините" имат сили да станат шампион, без да допусне загуба.

"Бях с националния отбор на шампионата на Африканските нации, когато получих обаждане от Левски. Премислих нещата и реших, че това е добър избор за мен. В началото ми бе трудно да свикна, защото не знаех и езика, но сега всичко е наред. В Левски сме едно семейство и постоянно си помагаме. Ако продължим в този дух, можем да постигнем много. Треньорът се държи с нас като баща и постоянно ни окуражава и мотивира, за да станем по-добри", сподели Адениджи.

До момента Левски върви отлично в шампионата и няма загуба от началото на сезона. Нигериецът вярва, че отборът може да продължи така и до края на кампанията.

"Абсолютно възможно е да станем шампиони, без да допуснем загуба до края на сезона. Помните как Арсенал направи подобно нещо в Англия. Всичко зависи от самите нас. Мотивирани сме да донесем трофей във витрината на Левски. Ще опитаме да спечелим както първенството, така и Купата на България. Първенството е много равностойно и всеки ще иска да ни победи. Тук битката е много по-голяма в сравнение с първенството на Нигерия", допълни нападателят.

"Мечтая да играя за националния отбор на Нигерия. Вече имам няколко мача, но искам да бъда постоянна част от него и да получавам повиквателни редовно. Най-много обаче искам да играя с Левски в Шампионската лига. Ако станем шампиони, ще имаме този шанс. Тогава дори и да има оферти към мен, ще остана на "Герена", за да играя в този турнир с отбора на сърцето ми", каза още нигериецът.

"Искам да бъда като Рашиди Якини. Той беше велик нападател. Още от дете му се възхищавах. Същото се отнася и за Дидие Дрогба, който бележи невероятни голове. Искам да бъда като тях двамата", сподели още Адениджи.
 


Напиши коментар:


Публикувай