30 Септември, 2016 15:57 1 268 0

Григор Димитров си го върна на Шварцман

  • димитров-
  • шварцман-
  • тенис-
  • тенис

Димитров на полуфинал след успех над аржентинеца

Григор Димитров си го върна на Шварцман - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров обърна аржентинеца Диего Шварцман  в двубой от четвъртфиналите на турнира в китайския град Чънду. Българинът имаше да си връща на своя опонент за загубата на финала в Истанбул през май и успя да го направи след 4:6, 6:4, 6:3.

Срещата продължи 2 часа, а българинът бе в доста тежка ситуация в един момент от мача. Григор отстъпи в първия сет с 4:6, а във втория в един момент изоставаше с 2:4. Последва обаче рязка промяна в играта му, която доведе до пълен обрат в срещата. До края Шварцман успя да вземе само три гейма.

Димитров загуби първия сет след пробив за 3:2 в петия гейм, след което пропусна брейк пойнт, за да върне пробива. Григор даде заявка за обрат в деветия гейм, когато успя да спаси два сетбола на Шварцман и намали резултата до 5:4 в полза на аржентинеца. В следващия гейм обаче Шварцман взе своето с  гейм на 15 и затвори сета с 6:4.

Вторият сет не започна добре за българина, който допусна пробив в третия гейм. Гришо успя да се спаси от бърза загуба с пробив за 4:4, след което затвърди и отново проби Шварцман за 6:4 в сета.

Димитров тръгна добре в решителния сет, като спечели подаването си и записа пробив. Последва такъв от Шварцман и отново от Григор. Българинът дръпна с 4:1, а след това стори необходимото спечелвайки своите сервис геймове и продължава напред в турнира.

На последното стъпало преди финала съперник на Григор ще бъде победителят от срещата между Доминик Тийм и Алберт Рамос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА