727 0

Селби победи О'Съливан в София

Следващият мач между двамата ще бъде в Пловдив

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Световният №1 Марк Селби спечели с 6:5 фрейма първия от двата двубоя срещу любимеца на публиката Рони О'Съливан на българска земя. Веселяка от Лестър поведе с 2:0 фрейма пред ентусиазираната публика в зала "Универсиада", сред която места бяха заели доста известни личности, след които бяха и капацитетите в баскетбола и футбола Тити Папазов и Вили Вуцов.

На почивката резултатът вече беше 3:1 за Селби. Рони О'Съливан обаче успя да изравни и дори да поведе с 5:4, след което инициативата отново премина у Селби, който спечели 11-ия фрейм с пълно разчистване за 135 точки, но с последния удар влезе и бялата топка и беше отсъден фаул. Зрителите видяха още два сенчъри брейка в петия и седмия фрейм - 133 от Рони О'Съливан и 105 на Селби. Според регламента всеки от играчите имаше само по 30 секунди за удар, което обаче не се оказа проблем пред Веселяка, въпреки първоначалните му очаквания, че съперникът му ще е фаворит.

Той получи красива купа от кмета на София Йорданка Фандъкова. Днес двамата ще премерят сили в зала "Колодрума" в Пловдив. Съдия отново ще бъде чаровната Михаела Таб.Напиши коментар:


Публикувай