874 0

Лудогорец е най-ританият тим в Шампионска лига

Противниковите отбори малтретират Кафу, сочи статистиката на УЕФА

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Лудогорец може да бъде спрян само с нарушения, сочи статистиката на УЕФА след първите два кръга в Шампионската лига. Според европейската централа и нейните цифри Лудогорец е най-ританият отбор след първите две завъртания. Разградчани спечелиха само една точка дотук (1:1 с Базел), но въпреки това са №1 по нарушения, извършени срещу тях. Общо 40 пъти Базел и ПСЖ са нарушили правата срещу нашите, което ги прави най-ританият отбор в турнира дотук.

Втори по този показател е Севиля с 37 нарушения срещу, а след това е Бешикташ с 35. В същото време разградчани са извършили 26 фаула и са 13-и от 32 тима в турнира. Най-груб е Базел с 38 нарушения за 2 мача.

Иначе футболистите на Лудогорец могат да се оплачат, че са най-ритани, защото Джонатан Кафу е №1 в индивидуалната класация с 10 фаула срещу него. Бразилската звезда на шампионите беше спънат и в сряда срещу ПСЖ, а от тази ситуация падна голът на Натанаел. Срещу Марселиньо са извършени 8 нарушения, а срещу Светослав Дяков и Върджил Мисиджан по 6.
 

Швейцария


Напиши коментар:


Публикувай