Last news in Fakti

22 Октомври, 2011 21:03 725 0

Лукойл отново победи Левски

  • баскетбол-
  • левски-
  • лукойл
Лукойл отново победи Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Лукойл Академик се наложи с 80:72 над Левски в дербито на 2-ия кръг на българското мъжко баскетболно първенство. С основен принос за успеха на домакините от Правец беше американецът Брендън Хийт, който вкара 23 точки, спечели 5 борби и подаде 7 асистенции. След този успех тимът на Лукойл Академик остана единствен с пълен актив в първенството- 2 победи от 2 мача, предаде Гонг.

Първото полувреме на дербито в Правец завърши при равен резултат- 39:39, но това се дължеше повече на слабата игра на домакините. В третата четвъртина сините обаче бяха неузнаваемо слаби и в защита, и в атака, като в първите три минути и половина от частта не бяха отбелязали кош. Преди последния период отборът на Лукойл-Академик водеше 61:52, като този аванс се оказа достатъчен, за да си гарантира и крайната победа с 80:72. Треньорът на Левски Константин Папазов опита да се противопостави на американците от Лукойл като постави Димитър Ангелов на крилото, но роденият в Ямбол национал не показа най-доброто от себе си и завърши само със 7 точки.

Над всички на терена бе Брандън Хийт, който, освен че отбеляза най-много точки - 23, направи и няколко страхотни асистенции. За Левски най-резултатен бе Хрисимир Димитров, който отбеляза 18 точки.

В друг мач днес Балкан (Ботевград) се наложи в истинска драма у дома над Спартак (Плевен) с 84:78, като плевенчани пък са на последното 8-о място с две загуби. Мачът протече точка за точка и в доста периоди двата отбора си размениха водачеството, но в крайна сметка зелените от Ботевград се реабилитираха за домакинската загуба в миналия кръг от Черноморец.

В Бургас местният тим беше разгромен от Евроинс Черно море с 69:87, като и двата състава имат по една победа и една загуба. Акулите започнаха изненадващо с победа като гост в Ботевград, която обаче в по-голяма степен е била случайна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА