1 Октомври, 2016 21:59 882 0

Байерн и Дортмунд разочароваха

  • байерн-
  • дортмунд-
  • бундеслигата

Баварският гранд изпуска първи точки в Бундеслигата

Големите фаворити за трофея в Бундеслигата изненадаха с играта си и резонно този не успяха да приберат както обикновено пълния актив от точки от мачовете си.

Шампионът Байерн (Мюнхен) направи 1:1 при домакинството си на коравия Кьолн. Йошуа Кимих вкара за баварците в 40-ата минута, но Антони Модест изравни в 63-ата минута.

Отчитаме също и факта, че "козлите" днес се радваха на благоприятен спортен шанс, защото през втората част баварският гранд удари и три греди.

В заключителните секунди на срещата Кьолн пък бе дори на крачка от сензацията, тъй като в добавеното време Зимон Цолер пропусна отлична възможност, излизайки съвсем сам срещу Мануел Нойер.

Така противниците днес продължават да са два от трите тима без поражение в германският елит този сезон и може би не е случайно, че гостите си тръгнаха с точка от "Алианц Арена".

В същото време преследвачът Борусия (Д) не само че не се възползва от грешката на мюнхенци, а напротив - дори загуби при гостиването си на Байер (Леверкузен) с 0:2.

Домакините откриха резултата още в 9-ата минута, когато след корнер Мехмеди спечели единоборството с младия Юлиан Вайгъл и заби топката в мрежата за 1:0. Секунди преди това Роман Бюрки беше спасил сигурно попадение на Чичарито.

Пиер-Емерик Обамеянг, който видимо не се намираше в оптимална форма, пропусна няколко положения и това също натежа. В 20-ата минута той стреля слабо от отлична възможност, а в 73-ата минута, когато резултатът все още беше 0:1, излезе сам срещу Бернд Лено, но също не успя да го преодолее.

Малко след това Чичарито заби второто попадение след нова асистенция на Хакан Чалханоолу. В 87-ата минута влезлият като смяна Кевин Фоланд пропусна да направи 3:0, след като беше изскочил едно на едно с Бюрки.

Дортмунд ще има възможността да си върне второто място още в следващия кръг, който е след паузата, когато приема Херта (Берлин) в директен сблъсък на "Сигнал Идуна Парк". "Аспирините" пък ще спорят с Вердер в Бремен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА