679 0

Благоевград приветства световното по канадска

Теодор Николов

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и президентът на Българската и на Световната Федерация по Канадска Борба WAF Асен Хаджитодоров ще дадат утре, 4 октомври, официалния старт на Световното първенство по канадска борба, което се провежда за първи път в Благоевград.

Началото на състезанието ще бъде поставено в 9:00 часа в зала "Скаптопара". Първенството ще продължи до 9 октомври, когато ще бъде официалното закриване, а на 10 октомври състезателите ще отпътуват за своите страни. В следващите дни повече от 1300 състезатели от над 60 държави ще мерят сили в борбата за медалите от шампионата на планетата в Благоевград.

Сред участниците са спортисти от водещи в този спорт страни като Русия, Украйна, Казахстан, Америка, Грузия, Бразилия, Китай, България и много други. Първенството ще бъде излъчвано по над 50 български и чужди телевизии, припомнят домакините на шампионата.

Голяма част от българските световни шампиони също са в Благоевград и ще защитават честта на България. Сред тях са Георги Гайдарджиев, Валентин Господинов, Красимир Костадинов, Сашо Андреев, Стоян Големанов, Христо Делиджаков, Цветан Гашевски и много други.

Категориите, в които ще се състезават участниците, са юноши, младежи, ветерани, хора с увреждания, мъже и жени.

Очаква се на за Световното първенство по канадска борба да пристигнат десетки официални лица, сред които и вицепрезидентите на световната федерация Умберто Панцети, Сайман Беричоа, Джаембек Муканбетов, Атила Чабай и нейният генерален секретар Мирча Сильонеско.Напиши коментар:


Публикувай