702 0

Fancy Bears нямат спирачки

Още две имена лъснаха в "черния" списък на ползващите допинг спортисти

Теодор Николов

Fancy Bears оповести имената на още двама тенисисти, чиито медицински досиета показват, че са ползвали забранени вещества, но все пак легитимно и с разрешението на WADA заради здравословни проблеми. Става дума за Браян Бейкър и Раджийв Рам.

Според публикуваните от хакерската група документи Бейкър е взимал в периода между 15 и 20 май 2013-а шест пъти дневно по 4 мг метилпреднизолон, а след това отново между 20 и 25 август, но е намалил постепенно дозировката. След това терапията е била повторена и през септември, а причината за приема на препарата е била операция на коляното.

По подобие на Бейкър и Раджийв Рам е взимал метилпреднизолон по един път дневно между 4 и 9 март 2010 година. Това е било по време на надпреварата в Индиън Уелс, където губи в два сета срещу Даниел Кьолерер.

През последните седмици руските хакери от Fancy Bears разкриха пред широката общественост медицинските досиета на Рафаел Надал, Серина и Винъс Уилямс, Петра Квитова и Бетани Матек-Сандс. Всички те са употребявали различни медикаменти, но с изричното позволение на WADA заради различни медицински проблеми.Напиши коментар:


Публикувай