Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 23:30 1 047 0

Fancy Bears нямат спирачки

  • fancy bears-
  • "черния" списък-
  • допинг

Още две имена лъснаха в "черния" списък на ползващите допинг спортисти

Fancy Bears оповести имената на още двама тенисисти, чиито медицински досиета показват, че са ползвали забранени вещества, но все пак легитимно и с разрешението на WADA заради здравословни проблеми. Става дума за Браян Бейкър и Раджийв Рам.

Според публикуваните от хакерската група документи Бейкър е взимал в периода между 15 и 20 май 2013-а шест пъти дневно по 4 мг метилпреднизолон, а след това отново между 20 и 25 август, но е намалил постепенно дозировката. След това терапията е била повторена и през септември, а причината за приема на препарата е била операция на коляното.

По подобие на Бейкър и Раджийв Рам е взимал метилпреднизолон по един път дневно между 4 и 9 март 2010 година. Това е било по време на надпреварата в Индиън Уелс, където губи в два сета срещу Даниел Кьолерер.

През последните седмици руските хакери от Fancy Bears разкриха пред широката общественост медицинските досиета на Рафаел Надал, Серина и Винъс Уилямс, Петра Квитова и Бетани Матек-Сандс. Всички те са употребявали различни медикаменти, но с изричното позволение на WADA заради различни медицински проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА