Last news in Fakti

6 Октомври, 2016 13:53 1 060 0

Григор Димитров на четвъртфинал в Пекин

  • димитров-
  • пуи-
  • тенис

Българският тенисист победи Лука Пуи в драматичен мач

Григор Димитров на четвъртфинал в Пекин - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров записа втора поредна победа на тенис турнира в Пекин и отстрани Лука Пуи в три сета - 6:7, 7:6, 6:4. Двубоят бе втори помежду им след 2013 година, когато Григор победи французина 3-0 на "Ролан Гарос".

Успехът за Димитров сложи край на серия от шест поредни успеха на Пуи, който е с 4 места по-горе от българина в ранглистата на АТР (16-и срещу 20-и).

Първият сет премина без пробиви, макар българинът да бе близо до това в петия гейм. След 6:6 в сета се стигна до тайбрек, в който Гришо допусна два пробива и загуби с крайното 3:7.

Във втория сет Пуи успя да пробие Димитров за 3:2, но българинът си върна за 5:5. В тайбрека Гришо отнесе съперника с категоричното 7:0.

Решителният трети сет започна по подобие на втория, но този път Григор проби пръв, след което затвърди на нула пробива за 4:2. Стигна се до 5:4 в полза на българина и право на сервис. В него Димитров не допусна изненада и приключи мача с 6:4

В първия кръг Димитров стартира с победа срещу 23-ия в света американец Стив Джонсън със 7:5, 6:7, 6:4, а в следващия може да срещне Рафаел Надал, който от 16:00 часа спори с французина Адриан Манарино за място в третия кръг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА