Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 01:00 811 0

Раниери: Готов съм да поема Италия

  • раниери-
  • италия-
  • селекционер

Мениджърът на Лестър не изключи тази възможност

Раниери: Готов съм да поема Италия - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери е готов един ден да поеме националния отбор на Италия, стана ясно на награждаването му с приза "Нилс Лидхолм" в Алесандрия. Макар и на 64 години, той не затваря нито една врата пред себе си. След като постигна чудо с Лестър и спечели шампионската титла на Англия, той подписа нов договор с Лисиците до 2020 г. 

"Надявам се да остана в чужбина още години там, където избере сърцето ми. В Италия се чувствам добре, но какво ще стане в бъдеще, тепърва ще видим. Националният отбор? Никога не казвам никога", каза Раниери.

Сегашният селекционер Джампиеро Вентура е още по-възрастен - на 68 г., а договорът му е до края на юли 2018 г. Постът му обаче може да се освободи още по-рано, ако се издъни в квалификациите за световното в Русия през 2018 г. 

Италия е в група с Испания, като само първият се класира директно, а вторият участва в плейофи в края на 2017 г. Снощи двата тима извъртяха равенство 1:1.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА