10 Октомври, 2016 13:29 1 710 0

Пике: Писна ми от феновете, махам се!

  • пике-
  • испания-
  • фланелка-
  • ръкави-
  • фенове-
  • отказване

"Вече не издържам, чашата преля - ще напусна националния тим на Испания", гневи се Пике

Пике: Писна ми от феновете, махам се! - 1
Снимка: БТА/АР

Защитникът на испанския шампион Барселона Жерар Пике възнамерява да прекрати кариерата си в национален отбор след Световното първенство по футбол в Русия през 2018 година.

Пике е недоволен от множеството критики, които отнася от испанските фенове заради постоянните си закачки и заяждане в социалните мрежи с играчи на големия съперник Реал Мадрид, както и най-вече заради факта, че подкрепи публично искането за референдум за обявяване на независимост на Каталуния.

Бранителят отново привлече вниманието по време на снощната световна квалификация срещу Албания в Шкодра, след като излезе на терена с откъснати ръкави, на които по традиция е извезано знамето на Испания. Заради това той за пореден път си навлече недоволството на фенове и медии в страната.

"Омръзна ми и Световното първенство в Русия ще бъде последното ми участие за националния отбор на Испания. След това се надявам да бъда оставен на спокойствие. Махнах ръкавите, защото те са много къси и не са ми удобни, дразнят ме. Опитах всичко, но вече не мога да издържам. Това нещо с ръкавите е последната капка, която преля чашата", каза Пике.

Пике има 86 мача за националния отбор и спечели световната титла на Мондиал 2010 и европейското първенство две години по-късно.

"Феновете успяха да убият радостта ми да играя за Испания и макар че след Световното първенство в Русия ще бъда само на 31 години, смятам да се откажа от националния отбор. Винаги съм се опитвал да давам най-доброто от себе си. Някои хора го оценяват, но други смятан, че е по-добре да не играя за Испания", каза той.

Роденият в Барселона защитник допълни, че е решил да не се отказва веднага заради влиянието на новия селекционер Хулен Лопетеги, който замени Висенте Дел Боске след разочароващото Европейско първенство във Франция през лятото.

"Много съм развълнуван да участвам в новия проект на Хулен и затова не си тръгвам сега. Ще играя до Световното първенство. Започнахме това заедно и ще го завършим заедно", каза още Пике.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА