661 0

Балдисери порица бившия си тим

Във Ферари вече нямало отборен дух, а царял страх

Теодор Николов

Лука Балдисери е категоричен, че Ферари вече не работи като отбор, а се е превърнал в група от хора, които трябва да взимат важни решения, страхувайки се да не бъдат уволнени.

Сезон 2016 за славния италиански тим върви от лош към трагичен и от основен конкурент на Мерцедес за титлата се превърнаха в тим, който почти сигурно няма шанс и за второто място, изоставaйки зад Ред Бул.

По време на състезания стратегически грешки лишиха пилотите на Ферари от по-челно класиране и дори от шанс за победа, до която четири старта преди финала все още Себастиан Фетел и Кими Райконен не успяват да се доберат. Бяха направени и множество промени в структурата на управление, които обаче не доведоха до желания резултат, а точно обратното - накараха хората, взимащи важните решения, да работят под стрес и те да не загубят работата си и репутацията им да бъде опетнена.

"За съжаление нито президентът на Ферари Серджо Маркионе, нито отборният шеф Маурицио Аривабене имат опит в моторните спортове. Култура, която в Скудерия днес вече е изчезнала, а преди се наследяваше и после се предаваше на следващото поколение",  с разочарование коментира бившият главен инженер на Скудерията.

"Ферари вече не са отбор, от който всички се страхуваха, а се превърнаха в група хора, изплашени да предприемат рискове, за да не загубят работата си след всеки следващ провален уикенд", завърши италианецът.


Напиши коментар:


Публикувай