13 Октомври, 2016 09:40, обновена 13 Октомври, 2016 10:47 1 202 1

Клоп срещу Моуриньо - сблъсък на титани

  • клоп-
  • моуриньо-
  • сблъсък-
  • титани

Много скоро двамата отново ще се изправят един срещу друг - Ливърпул и Манчестър Юнайтед кръстосват шпаги на "Анфийлд" след броени дни

Клоп срещу Моуриньо - сблъсък на титани - 1
Снимка: БТА/АР

До титаничният сблъсък от осмия кръг във Висшата лига между Ливърпул и Манчестър Юнайтед остават броени дни, а напрежението расте със всяка изминала минута. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на "Анфийлд" в понеделник вечерта, а голямото съперничество по между им ще се пренесе и на треньорския фронт.

Юрген Клоп и Жозе Моуриньо са спрягани за двама от най-добрите специалисти в света и си струва да се погледне статистиката, когато те са се изправяли един срещу друг край скамейката. До момента германецът и португалецът са се "надлъгвали" 5 пъти, в които Клоп има преимущество - печелил е 3 двубоя срещу именития си опонент, един мач е завършвал наравно, а веднъж успехът е отивал при Моуриньо.

Първият сблъсък на двамата специалисти беше преди четири години в груповата фаза на Шампионската лига, когато Клоп водеше Борусия (Дортмунд), а Моуриньо - Реал (Мадрид). Тогава "жълто-черните" надиграха испанците с 2:1 на своя "Сигнал Идуна Парк".

Само месец след това бе и втората среща по между им от същата фаза на надпреварата, този път на "Сантияго Бернабеу". "Специалния" отново не успя да грабне победата след 2:2, а дори трябваше да е благодарен, че не загуби, тъй като "лос бланкос" губеха до последната минута с 1:2, когато Месут Йозил спаси точката за своя тим с пряк свободен удар.

Клоп и Моуриньо продължиха похода си в Шампионската лига с Борусия и Реал, а съдбата им бе отредила да играят по между си и на 1/2-финалите пет месеца по-късно. Първият мач отново бе в Дортмунд, а водени от фантастичния Роберт Левандовски, домакините разнищиха "белия балет" с 4:1. И четирите гола бяха дело на поляка.

Имайки нужда да навакса пасив от цели три гола от първия мач, на реванша в Мадрид Моуриньо отприщи атомното нападение на "кралския клуб", стартирайки в предни позиции с Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин, Анхел ди Мария и Месут Йозил. "Белите" направиха редица пропуски, но за тяхно щастие късметът обърна гръб и на съперника в няколко опасни ситуации. В крайна сметка Реал стигна до победа с 2:0, но общият резултат прати Клоп и компания на финал в Шампионската лига.

След известно "затишие" двамата специалисти отново се изправиха един срещу друг през октомври миналата година, но този път във Висшата лига. Разколебаният шампион от предходния сезон Челси на Моуриньо посрещна Ливърпул с новоназначения Клоп. "Сините" загубиха тежко домакинството си с 1:3, а именно това бе и първата победа на Клопо начело на "мърсисайдци". Това съвсем "разклати стола" на португалския му колега, който бе и уволнен малко по-късно.

Предстоящият сблъсък между двамата е коренно различен от предходните двубои по между им, с оглед целите и очакванията на Ливърпул и Манчестър Юнайтед в началото на кампанията. Геният на Клоп блесна и той намери правилната рецепта към победите, а и страхотната форма на тима от "Анфийлд" загатва, че амбициите им се простират и отвъд класиране в топ 4. Отсреща обаче е големият враг - Манчестър Юнайтед, разполагащ с най-скъпия състав в историята на футбола и коварните стратегии на "Специалния".

Остава да се насладим на най-голямото дерби в английската футболна история и да разберем крайният победител, ако бъде излъчен такъв. Понеделник, 17 октомври, 22:00 часа българско време.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    0 0 Отговор
    Изхвърлихме ги от Лига Европа миналата година със много по-слаб състав от сегашния. Сега дойде истинския момент. Дупе да им е яко. Да състава им е скъп ,но играта им е пълна 0 и в Европа и в Англия.