604 0

Уебър реши окончателно да се пенсионира

Теодор Николов

Бившият пилот на Ред Бул и Уилямс във Формула 1 и настоящ световен шампион в сериите по издръжливост Марк Уебър реши да приключи състезателната си кариера при професионалистите след края на кампанията си с Porsche тази година.

Последното му състезание ще бъде финалният кръг в Световния шампионат за издръжливост (WEC) в Бахрейн на 19 ноември, а след него австралиецът ще остане в ролята на специален представител за Porsche.

Във Ф1 Уебър се присъедини към Ред Бул и записа общо девет победи и трето място по време на трите си сезона. След това той се отказа от надпреварата през 2013 година и още през следващия сезон започна състезанията си с Porsche във WEC и заедно с Тимо Бернхард и Брендън Хартли спечелиха седем състезания, както и титлата при пилотите миналата година.

"Намерих мястото, на което принадлежа. Porsche е марката, която обичам най-много и която ми подхожда най-добре. Ще ми липсва скоростта и състезанията, но искам да се откажа, докато съм все още високо и вече очаквам с нетърпение новите си задачи. Промяната от Формула 1 до сериите по издръжливост беше огромна, но дойде също в правилния момент. Хареса ми да споделям колата си и химията между мен, Тимо и Брендън стана нещо много специално – нещо, което ще помня винаги. Ще бъде странно да се кача в болида за последен път в Бахрейн, но дотогава просто ще се наслаждавам на оставащите състезания", заяви Уебър на пресконференцията за предстоящия кръг от шампионата в Япония.Напиши коментар:


Публикувай