Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 20:04 983 0

Уебър реши окончателно да се пенсионира

  • уебър-
  • пенсионира-
  • ф1

Бившият пилот на Ред Бул и Уилямс във Формула 1 и настоящ световен шампион в сериите по издръжливост Марк Уебър реши да приключи състезателната си кариера при професионалистите след края на кампанията си с Porsche тази година.

Последното му състезание ще бъде финалният кръг в Световния шампионат за издръжливост (WEC) в Бахрейн на 19 ноември, а след него австралиецът ще остане в ролята на специален представител за Porsche.

Във Ф1 Уебър се присъедини към Ред Бул и записа общо девет победи и трето място по време на трите си сезона. След това той се отказа от надпреварата през 2013 година и още през следващия сезон започна състезанията си с Porsche във WEC и заедно с Тимо Бернхард и Брендън Хартли спечелиха седем състезания, както и титлата при пилотите миналата година.

"Намерих мястото, на което принадлежа. Porsche е марката, която обичам най-много и която ми подхожда най-добре. Ще ми липсва скоростта и състезанията, но искам да се откажа, докато съм все още високо и вече очаквам с нетърпение новите си задачи. Промяната от Формула 1 до сериите по издръжливост беше огромна, но дойде също в правилния момент. Хареса ми да споделям колата си и химията между мен, Тимо и Брендън стана нещо много специално – нещо, което ще помня винаги. Ще бъде странно да се кача в болида за последен път в Бахрейн, но дотогава просто ще се наслаждавам на оставащите състезания", заяви Уебър на пресконференцията за предстоящия кръг от шампионата в Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА