539 0

Тръмп разпиля Хигинс

Тръмп си осигури място на полуфинала

Тръмп разпиля Хигинс
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Очакванията за оспорван мач между Джон Хигинс и Джъд Тръмп на турнира English Open в Манчестър не се оправдаха. 27-годишният англичанин показа стабилна игра и надделя с 5:1 фрейма срещу четирикратния световен шампион, като по този начин осигури полуфинал в надпреварата срещу Бари Хоукинс. 

41-годишният Хигинс бе далеч от познатото ниво и направи доста грешки, с които улесни задачата на по-младия си съперник. Третият в света Тръмп започна мача със сенчъри брейк от 120 точки, но във втората партия Хигинс успя да изравни. Следващите три партии бяха спечелени убедително от англичанина, който записа срещу името си серии от 96, 66 и 62 точки. В третата част Тръмп бе в графика за максимум, но пропусна 13-ата червена и желаните 147 точки не бяха достигнати. В шестия фрейм и двамата състезатели имаха своите възможности около зеленото сукно, но направиха и доста грешки. С няколко визити Тръмп все пак стигна до победата с 5:1. Така той има шанс да спечели втора ранкинг титла в рамките на две седмици, след като преди броени дни триумфира на European Mastres в Букурещ.

По-късно тази вечер са другите два четвъртфинала в надпреварата. В единия Уенбо Лян ще мери сили с Антъни Хамилтън, а в другия Крис Уейклин ще се изправи срещу Стюърт Бингам.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай