1 029 0

Волейболната академия "Стойчев-Казийски" откри новия сезон

Над 150 деца започнаха подготовка с школата на Радостин Стойчев и Мате Казийски

Волейболната академия "Стойчев-Казийски" откри новия сезон
Снимка: Волейболна академия "Стойчев-Казийски"
Константин Карагьозов

Волейболната академия „Стойчев-Казийски“ откри официално спортно-състезателната 2016/2017 година в „Овергаз Арена“. Проектът се реализира под егидата на Сдружение „Приятели на волейбола“ с председател Васил Симов и носи името на две от най ярките фигури в българския волейбол – Радостин Стойчев и Матей Казийски.

На официалното откриване на сезона стана ясно, че младите таланти ще имат възможност да тренират в нова многофункционална зала на Националната спортна академия с две игрища. Школата вече е член на Българската федерация по волейбол и има статут на клуб, което означава, че малките волейболисти ще се състезават наравно с връстниците си от останалите отбори. На церемонията бе направена равносметка на провелия се през лятото лагер в Камчия с участието на над 180 деца на възраст между 8 и 17 години от цялата страна. Един от участниците в него и момче от академията в София бяха изпратени от Сдружението на международния волейболен лагер в Тренто, Италия, където участват над 400 деца.

На официалното откриване на сезона бе оповестено още, че школата на Стойчев и Казийски стартира стажантска програма за треньори, в която специалистите ще бъдат обучавани, за да усъвършенстват уменията си. 

Академията започна втория си пореден сезон със 160 деца, разпределени в 7 отбора, които показаха своите умения пред гостите в залата в кратка демонстрация. Младите волейболисти бяха приветствани от основателя на академията Радостин Стойчев.

България


Напиши коментар:


Публикувай