30 Октомври, 2016 07:45 1 744 3

Стадионът не гори, а Левски не лети

  • стадион-
  • левски-
  • треньор-
  • фенове

Кашата в "синия" клуб е пълна, предначертано бъдеще липсва

Стадионът не гори, а Левски не лети - 1
Снимка: Официален сайт на Левски

Левски тръгна с летящ старт в Първа лига. Да, „сините“ бяха разколебани в откриващите си два двубоя, но бързо се окопитиха и започнаха да редят победа след победа в родното футболно първенство. Новоназначеният Люпко Петрович оказа своето влияние върху играта на тима и три по три, точките запонаха да се трупат, а отборът се изкачи до първото място в класирането. Къде с тотална доминация и красива игра, къде с известна доза късмет или побутване, но Левски побеждаваше.

И изведнъж, сякаш от нищото, сръбският наставник напусна поста си. В последствие причините за оставката му се поизясниха. Те не бяха една и две, а той ги описа прилежно в молбата си до ръководните органи на клуба. Петрович не бе никак доволен от медийния терор, където го „уволняваха“ през кръг, не му се понрави и неразборията по горните етажи на „Герена“, но най-силно прозвучаха думите „фигурата на треньора в Левски е напълно обезценена“. Люпко си събра багажа, благодари на „синята“ общност, а изводът беше, че в отбора все още не се работи по правилен модел.

Всекиму е ясно, че Левски не се развива по правилния начин, и то не от вчера, нито от днес. Не е възможно един спортен клуб да върви нагоре и да „расте“, ако първият отбор не се води дълготрайно от добър специалист, който да не трепери всеки мач за мястото си на скамейката или такъв, който не знае, аджеба, кой е собственикът (съдейки по мнението на Петрович Спас Русев е такъв само на хартия), кой отговаря за трансферната политика и т.н. Все неща, които могат да ти обяснят и най-малките деца в школите , но ръководителите на българските тимове, не само този на Левски, не разбраха или не пожелаха да разберат в дългите си години, прекарани в тинята, наречена роден футбол.

Запалянковците също не помагат, те не са на стадиона. Хората все още се интересуват живо от български футбол, колкото и шеговито да звучи, но не го правят на трибуната с шалче в ръка. Те обсъждат любимия тим на улицата, вкъщи, в социалните мрежи в интернет, но не и там, където има най-много нужда. Примерът пак е с Левски. Изключваме мача с ЦСКА, където „сините“ фенове се посъбраха, кой дошъл да „опее мъртвеца“, кой просто защото е загорял за дерби, кой заради самия Левски.

Последваха два домакински мача с Берое и Черно море, където Негово величество привърженика на отбора от „Георги Аспарухов“ отново забрави, че има любим отбор. И то в момент, когато няма никакви оправдания – ама никакви. Пак казваме – Левски е на първо място, отборът реди победа след победа, минал е мача с ЦСКА, който е припомнил, че на стадиона може да е толкова хубаво – с атмосфера и всичко, следва и двубой за Купата на България с Черно море, вещае интерес, Левски има да си връща от финала на „Лазур“. И точно в този момент в сектор „Б“ отново се мержелеят някакви си 500 – 1000 души.

Преди да отстрани любимия си отбор, Гонзо открито заяви, че в Левски трябва да се разбере кой е ракът, кой е орелът и коя е щуката. Ако йерархията в „синия“ клуб се нареди и се „напипа“ правилната политика, то това ще се отрази положително и в посока треньорски щаб – футболисти – представяне на тима – резултати. Феновете също трябва да се върнат по стадионите, дори и качеството на игра да е далеч от това на топ първенствата, защото проблемът е двустранен. Няма да подобни промени да споходят и останалите „елитни“ отбори у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3355

    0 0 Отговор
    Комунизъм в действие,
    това е България.
    Всичко се управлява от мазето на ,,ДС-то,,
  • 2 Levski forever

    0 0 Отговор
    Докато цената за сектор А е мин 15 лв ,аз няма да стъпя на стадиона.Иначе само Левски оле

    Коментиран от #3

  • 3 pk rz

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Levski forever":

    Колко ,да ви е билета на кабриолета нали трябва тента ли козирка ли нещо там .Имате славна история,никакво настоящеи липсващо бъдеще.Останки на друга система и строй.