Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 18:41 4 620 0

Бащата на Симончели: Марко бе боец

  • симончели-
  • motogp
Бащата на Симончели: Марко бе боец - 1
Паоло Симончели ©ЕРА/БГНЕС

Паоло Симончели, баща на загиналия пилот от "MotoGP" Марко Симончели, отдаде почит на сина си в интервю за италианска телевизия. Майката и приятелката на Марко също говориха колко се гордеят с него.

"Марко бе много специална личност... Той бе честен, наистина чист", сподели Паоло Симончели. 24-годишният му син загина от раните си след ужасяваща катастрофа на пистата "Сепанг" в неделя. Инцидентът остави Симончели неподвижен на земята, докато каската му отхвръкна от силата на удара.

Паоло стигна веднага до мястото на инцидента и помогна сина му да бъде качен в линейка. "Марко вече бе мъртъв. Бях там и това не промени нищо. Когато дойдоха с носилката му вдигнах ръката, но той вече си бе отишъл, нямаше какво да направим", продължи Паоло Симончели. "Марко бе боец. Той никога не се предаде... затова и не скочи от мотора си, докато падаше. Искам да благодаря на властите в Малайзия, на посланика на Италия и на хората на пистата, които не ни оставиха сами за нито един момент", каза още бащата на пилота.

Майка му Росела добави: "Помагахме му да прави това, което иска. Ако не следваш сърцето си, ще съжаляваш цял живот, а Марко не го е правил. Той ни остави с някои страхотни спомени и ние сме горди с него".

Приятелката му Кейт също гледаше на живо смъртта на любимия си. "Не мога да го забравя. Мога само да живея с болката. Отидох до къщата ни днес и се опитах да говоря с него, надявах се да стане нещо като във филма "Дух". Когато видях каската му да отлита, знаех, че мога само да се моля. Ако някой се нарани на състезание, Марко би казал "Това е състезание, ако не искаш нищо да се случи, ще стоиш вкъщи". Мисля, че той би искал да завърша това интервю, казвайки "Това е състезание"", сподели Кейт. Погребението на италианеца ще бъде във вторник в родния му град Кориано, съобщава БГНЕС. Очаква се да присъстват 60 000 фенове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА