1 Ноември, 2016 12:57 936 0

Пулев: Горд съм, че ще се бия в България

  • пулев-
  • питър-
  • бокс-
  • титла

"С подкрепата на българите ще извоювам победата", заяви Кобрата

Пулев: Горд съм, че ще се бия в България - 1
Снимка: БТА/АР

Европейският шампион Кубрат Пулев за първи път ще се боксира в родината си като професионалист. На 3 декември в зала "Арена Армеец" в София Кобрата ще се изправи срещу бившия световен шампион Самюъл Питър в спор за вакантната титла на Световния Боксов Съвет в свръхтежка категория.

Българската звезда излиза на ринга, след като успешно завоюва европейската титла с победа по точки срещу британеца Дерек Чисора през май. Сега 37-годишният Пулев (23-1; 12 нокаута) се готви за дългоочакваната домакинска битка срещу Питър, известен още като „Нигерийския кошмар”. Мачът ще е сред най-важните за Пулев, тъй като ако спечели, той ще може да отправи ново предизвикателство към световната титла.

"Много съм горд, че имам шанс да се бия в България", каза Пулев. "Чакам този момент отдавна. В България има много хора, които искат да ме гледат на живо, но не могат да си позволят да пътуват в чужбина, затова за мен ще бъде огромно удоволствие най-накрая да се боксирам пред феновете си у дома".

"Питър е добър боксьор и бивш световен шампион. Ударите му са опасни, но вярвам, че аз съм по-добрият. Ще тренирам по-здраво от всякога и с подкрепата на българите съм сигурен, че ще извоювам зрелищна победа!".

Задачата на Пулев няма да е никак лесна срещу притежаващия мощен удар Питър. Бившият световен шампион, който повали Владимир Кличко три пъти при първата им битка, има впечатляващо постижение от 36 победи,  29 от които с нокаут в кариерата си от 41 мача.

"Това ще е взривоопасен сблъсък между двама големи боксьори в тежка категория", каза Питър. "Знам, че Пулев е много силен, но аз също съм силен. Нямам намерение да оставям решението в ръцете на съдиите. Пристигам в България, за да го нокаутирам! Тренирам усилено и съм готов да заема мястото си на върха в тежка категория. След като победя Пулев, ще поискам световната си титла обратно!".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА