Last news in Fakti

1 Ноември, 2016 15:57 1 211 0

Мирослав Клозе прекрати кариерата си

  • клозе-
  • кариера-
  • треньор-
  • щаб-
  • льов

38-годишният нападател влиза в щаба на Йоахим Льов

Мирослав Клозе прекрати кариерата си - 1
Снимка: БТА/АР

Голмайстор №1 в историята на световните първенства Мирослав Клозе прекрати кариерата си. 38-годишният ветеран е голмайстор №1 за германския национален отбор със 71 попадения.

Договорът на нападателя с италианския Лацио изтече през лятото и той беше без отбор. В момента Миро се готви по индивидуална програма и в скоро време ще започне треньорски курсове.

"С националния отбор постигнах най-големите си успехи. Това време беше прекрасно и си остава незабравимо. Затова с удоволствие се връщам в националния отбор. През последните месеци взех решение да погледна към една нова перспектива - да стана треньор", коментира Клозе, който ще бъде част от треньорския щаб на селекционера Йоахим Льов.

Клозе ще влезе в екипа на националния отбор още за световната квалификация със Сан Марино на 11-и ноември и за контролата с Италия четири дни по-късно в Милано.

Договорът на бившия централен нападател ще продължи и за мачовете с Англия и Азербайджан през март 2017-а година, както и в турнира за Купата на конфедерациите, който ще се проведе също догодина в Русия.

Към момента нито футболистът, нито от Германския футболен съюз са потвърдили сделката. В понеделник ГФС анонсира, че контрактът на Льов е удължен до 2020-а година като национален селекционер.

38-годишният Клозе, който има 71 гола в 137 мача за националния отбор на Германия, се отказа от националния отбор след Световното първенство през 2014-а година в Бразилия. Още докато играеше, той обяви като част от бъдещите си планове варианта да започне като треньор.
Както е известно, Клозе е голмайстор №1 в историята на световните първенства с цели 16 попадения за страната си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА