Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 22:30 1 197 0

Фенерите опариха Юнайтед в Турция

  • юнайтед-
  • моуриньо-
  • зенит сп-
  • рома-
  • лиха европа-
  • резултати

Зенит и Рома не сгрешиха

Отборът на Манчестър Юнайтед продължава с колебливите си изяви от началото на настоящия сезон, след като загуби с 1:2 при гостуването на Фенербахче в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Гол със задна ножица на Муса Соу още във втората минута беляза началото на края за "ервените дяволи".

В 59-ата Джърмейн Ленс удвои резултата.

Тимът на Жозе Моуриньо игра безидейно и не успя да отвърне на двата удара. Едва в 89-ата минута Уейн Рууни върна един гол. Два кръга преди края британците са на третото място в групата с шест точки. По седем имат Фенербахче и Фейенорд.

В същото време, Отборът на Рома постигна убедителна победа с 4:2 в гостуването си на Аустрия (Виена). "Вълците" прибавиха много важни три точки в актива си, с които излязоха еднолично начело във временното класиране в група "Е".

Мачът не започна добре за гостите, като още във 2-ата минута Кайоде бе намерен на задната греда и успя да прати кълбото зад голлинията, въпреки усилията на защитник да изчисти.

Рома обаче реагира светкавично и още в 4-ата минута Бруно Перес получи отдясно, центрира по земя във вратарското поле и там Един Джеко засече за 1:1.

След това гостите взеха нещата в свои ръце и в 18-ата минута след центриране от корнер Джеко стреля с глава, вратарят спаси, но Де Роси бе заел добра позиция, за да се разпише за 1:2. В 65-ата миунта Джеко вкара втория си гол в мача, засичайки центриране в наказателното поле за 1:3. В 78-ата минута пък Раджа Наинголан докара нещата до 1:4, възползвайки се от лошо изчистена топка след центриране от фаул.

В самия край на мача Аустрия направи загубата си малко по-почетна, като Грюнвалд се разписа за крайното 2:4.

В друга любопитна среща от ранната програма на кръга в Лига Европа, отборът на Зенит вече е сигурен участник на 1/16-финал в Лига Европа. Тази вечер руснаците надиграха с 2:1 Дъндолк и записаха четвърта поредна победа, като с пълен актив вече са сигурен победител в група "D".

Отборът от Санкт Петербург откри резултата в 42-ата минута, когато Александър Кержаков напредна и изведе Жулиано, а той прати топката в мрежата за 1:0.

Гостите обаче успяха да се върнат в мача в 52-ата минута, когато Хорган открадна една топка в средата на терена, напредна и хладнокръвно реализира за 1:1.

В 74-ата минута обаче отново Жулиано бе герой за руския тим, като се разписа за крайното 2:1. Бразилецът бе най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле и успя да промуши кълбото във вратата и донесе ценната победа на своя тим.

В другия мач в групата Макаби (Тел Авив) и АЗ Алкмаар не излъчиха победител, като мачът в Израел завърши при резултат 0:0.

Така Зенит с 12 точки е водач в класирането, Дъндолк е втори с 4, колкото има и Макаби на 3-ата позиция, а АЗ Алкмаар е на дъното на таблицата с актив от 2 точки.

Ето и всички резултати от ранната програма на 4-я кръг във втория по сила клубен европйски турнир - Лига Европа:

Група А

Фенербахче - Манчестър Юнайтед 2:1

Заря Луганск - Фейенорд 1:1

Група В

Астана - Олимпиакос 1:1

Апоел Никозия - Йънг Бойс 1:0

Група C

Андерлехт - Майнц 05 6:1

Габала - Сент Етиен 1:2

Група D

Макаби Тел Авив - АЗ Алкмаар 0:0

Група Е

Аустрия - Рома 2:4

Астра - Виктория Пилзен 1:1

Група F

Атлетик Билбао - Генк 5:3

Сасуоло - Рапид Виена 2:2


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА