Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 12:57 741 0

Отличен старт за Радослав Янков

  • янков-
  • сноуборд-
  • старт-
  • сезон-
  • атанасов

Носителят на Световната купа завърши трети в Холандия

Отличен старт за Радослав Янков - 1
Снимка: БТА/АР

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда Радослав Янков започна подобаващо новия сезон. Роденият в Чепеларе спортист завърши трети в паралелния слалом за Европейската купа, който се проведе в залата в Ланграаф (Хол), където са на лагер от 10 дни с неговия треньор Георги Атанасов-Джоко. 

Участие в старта взеха 82-а състезатели от цял свят, като от топ 30 не стартираха само 6. След грешка във втория кръг на квалификациите Радо влезе във финалите на последното 16-о място. В първия кръг от финалите Янков победи Андреас Промегер (Ав), а след това и неговия сънародник Бенджамин Карл. На полуфинала Радо отстъпи на Щефан Баумайстер (Гер). В малкия финал обаче българският ас надви носителя на Европейската купа за 2016-а година Санг-Хо Лии (Кор). 

"Много съм доволен, че въпреки грешката във втория кръг на квалификацията Радо се мобилизира и кара отлично срещу Промингер и Карл, коментира от Георги Атанасов от Ланграаф. - Месец преди първата Световна купа сме доволни с това сравняване на часовници с колегите. Радо се чувства добре, въпреки, че го е яд, че не влезе в големия финал". 

Днес в Ланграаф ще се проведе още един паралелен слалом за Европейската купа, в който Янков ще участва.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА