Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 16:55 1 034 0

Нефтохимик сломи Пирин

  • нефтохимик-
  • пирин-
  • вълчанов-
  • хазуров-
  • ранджелович

"Шейховете" победиха с 3:1

Нефтохимик сломи Пирин - 1
Снимка: БТА

Нефтохимик победи Пирин (Благоевград) с 3:1 в Бургас в двубой от 13 кръг на Първа лига. Успехът отлепи от дъното тима на Христоя Янев. "Шейховете" стигнаха до победата с попадения на Иван Вълчанов, Марко Ранджелович и Костадин Хазуров. За "орлетата" се разписа влезлият като резерва Владислав Златинов.

През първото полувреме на двубоя двата тима спукаха топката от тичане и не предложиха почти нищо интересно на зрителите. Единственото положение пред една от двете врати бе в 31-ата минута, когато Даниел Младенов излезе сам срещу вратаря на Нефтохимик Янко Георгиев, но се засуети и не успя да реализира.

През второто полувреме на терена стана горещо. Зрителите видяха три гола в рамките на 6 минути. Нефтохимик поведе набързо с 2:0 с попадения в 58-ата и 61-ата, а само 3 по-късно Пирин се върна в мача.

Първото попадение бе дело на Иван Вълчанов, който получи топката по крилото, залъга бранител, навлезе към центъра и от пеналта стреля към вратата. Стражът на Пирин Костов бе безпомощен и топката влезе в мрежата за 1:0. Още в следващата си атака домакините стигнаха до корнер. Огнянов центрира, а Ранджелович с глава удвои резултата.

Пирин се върна в срещата в 64-ата минута, когато при бърза атака топката бе центрирана към Златинов, който от въздуха прониза Янко Георгиев.

Напрежението на терена се повиши, а играчите често влизаха в стълпотворения. При едно от тях Орлин Старокин получи втори жълт картон и отиде рано под душовете.

В последните минути на двубоя Костов стреля от въздуха в наказателното поле на Нефтохимик, топката срещна ръката на Дюлгеров, но Тихомир Алексов не отсъди дузпа в полза на Пирин.

Играчите на Стефан Генов така и не успяха да стигнат до изравнително попадение до края на срещата. За сметка на това те получиха още едно попадение в последната минута на редовното време. Съдията Алексов отсъди дузпа за нарушение на Тони Тасев срещу Орачев, а от 11-те метра Костадин Хазуров с мощен удар оформи крайното 3:1.

С успеха Нефтохимик се изкачи до 12-о място с 11 точки, докато Пирин е на 10-а позиция с 14.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА