Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 09:56 908 0

Барса се измъчи срещу Севиля, но победи

  • барселона-
  • меси-
  • суарес-
  • севиля
Барса се измъчи срещу Севиля, но победи - 1
Снимка: БТА/АР

Лео Меси продължава да тероризира противниковите отбори на Барселона. Аржентинецът изигра пореден голям мач, с който донесе победата на тима си като гост на Севиля с 2:1. 

Каталунците спряха намиращия се в добра форма отбор на Севиля и то на “Рамон Санчес Писхуан”, въпреки че домакините поведоха с гол на Витоло. Меси изравни в 43-та минута, а в 61-та изработи победното попадение на Луис Суарес. 

В крайна сметка победата бе изключително важна за тима на Луис Енрике, който е на второ място с 25 точки, на две от лидера Реал Мадрид. Виляреал е трети с 22, а с по 21 са Атлетико Мадрид и Севиля. 

Севиля започна много добре мача и още в 35-та секунди Вието имаше шанс да отбележи, но ударът му бе спасен от Тер Стеген. Барса изравни с хубава ситуация и удар на Суарес, който беше изведен по прекрасен начин от Неймар. 

Последваха много силни минути на Севиля и в 15-та логично домакините отбелязаха. Витоло беше изведен сам срещу Тер Стеген от Сарабия и хладнокръвно го преодоля за 1:0. Самият Сарабия можеше да удвои в 29-та минута, когато изскочи сам срещу стража на Барса, но реши да комбинира назад и опасността приключи.

Домакините пропуснаха още няколко ситуации, за да се стигне до 42-та минута, когато Барса изравни. Неймар проби по дясното крило и влезе в наказателното поле, след което върна топката към дъгата. Там дебнеше Меси, който в типичен стил с левачката по земята отбеляза за 1:1.

След почивката Барса натисна, а създателят на всичко по-интересно бе Меси. В 59-та минута Лео направи за смях трима защитници на домакините, но ударът му с десния крак мина над греда. Само две минути по-късно Меси напредна през центъра и изведе Луис Суарес на стрелкова позиция. Ел Пистолеро мушна топката под плонжа на Рико и направи пълен обрат - 2:1 за Барселона. 

Последваха два страхотни пропуска на Суарес в 72-та и 75-та минута. И в двата случая Серхио Рико реагира невероятно. Между тях удар с глава на Стив Н’Зонзи мина на сантиметри от страничната греда.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА