1 040 0

Извън политическата "Кечмания"

Кандидатите за президент на САЩ и спортът

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Битката между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп е в разгара си. Те представиха многократно своите виждания за политиката. Много скоро един от двамата ще стане най-влиятелната личност в света. Какви са предпочитанията им в спорта и в какво се различават?

Доналд Тръмп е типичният американец. Той си пада по бейзбол, американски футбол и баскетбол. В топ 5 на любимите си тимове Тръмп слага Ню Йорк Янкис, както и кръвният враг Ню Йорк Метз. Републиканецът харесва още баскетболния Филаделфия, както и тима по американски футбол Бъфало Билс. Общото между всички тези отбори е... че Тръмп е искал да ги купи, но сделките са пропаднали. Той все пак е бил собственик на отбор - Ню Джърси Дженералс, който е отбор по американски футбол, но престоят му като собственик на тима е катастрофален.

Интересен факт е, че Тръмп участва в мач на кеч турнира "Кечмания". Той е партньор на Боби Лашли и се изправя срещу собственика на WWE Винс МакМеън и Умага. Специален съдия на срещата е Ледения Стив Остин, а загубилият отбор трябва да се раздели с косата си. Естествено, Тръмп побеждава и бръсне Винс МакМеън в национален ефир.

Снимка: businesswire

За интересите на Хилъри Клинтън в спорта се знае доста малко. За разлика от съпруга си - Бил, който е фен на голфа, Хилъри май се е ориентирала към "по-европейски" спорт, за разлика от конкурента си Тръмп. Тя се оказа фен на английския Арсенал, хвалят се привърженици на тима зад Океана.

Слуховете, че бившата Първа дама на САЩ стиска палци за "артилеристите" тръгнаха от Маями, където госпожа Клинтън говори пред фенове на "топчиите" като част от кампанията си. Хилари беше снимана сред събралата си тълпа в ирландски пъб, в който гордо се вееха знамена, фланелки и шалчета на Арсенал.

Зевзеците в интернет се майтапят, че Хилари явно е доста широко скроена, след като дъщеря й се казва Челси, а това е един от най-яростните противници на Арсенал. 

Кой ще триумфира на ринга за Белия дом и как това ще се отрази на спорта?
 

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай