713 0

Македонци предлагат работа на Любо Пенев

Медиите спрягат българина за треньор на Шкендия (Тетово)

Македонци предлагат работа на Любо Пенев
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Любослав Пенев е основен фаворит да поеме втория в Македония Шкендия Тетово, пише албанският сайт abc24.al, който се позовава на македонски медии. Преди седмица заради поредица от слаби резултати тимът се раздели с босненския си наставник Бруно Акрапович. В момента Шкендия изостава на цели 7 точки от лидера Вардар Скопие. Опция за поста доскоро е бил албанският наставник Мирел Йоса, който през миналия сезон вкара Шкендербеу в групите на Лига Европа. Той обаче е подписал преди дни с ФК Тирана.

Според друг сайт - lajm-press.com, Пенев вече е провел разговори с ръководството на Шкендия, което му е поставило за цел да гони класиране за Лига Европа. За последно Любо води Литекс в "Б" група през пролетта на тази година. От македонския клуб, който е припознаван и от етническите албанци в страната, се надяват до подновяването на шампионата след паузата за световните квалификации да ангажират 50-годишния Любослав Пенев.

Интересно е обаче как от Шкендия ще успеят да покрият високите финансови претенции на специалиста. Именно разминаването в това, което клубът може да предложи на Любо, и исканото от него може да се окаже голямата пречка. Бившият национален селекционер досега не е водил тим от чужбина.

Северна Македония

Напиши коментар:


Публикувай