Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 13:27 1 068 0

Младежите на България биха Португалия

  • младежи-
  • българия-
  • португалия-
  • русев

Младите "лъвчета" се наложиха с 1:0 в Сливен

Младежите на България биха Португалия - 1
Снимка: БТА

Националният отбор на България до 19 години започна участието си в квалификациите за европейското първенство със сензационна, но заслужена победа над Португалия с 1:0. Единствения гол в мача падна в 21-ата минута, когато Георги Русев напредна в наказателното поле на португалците и с удар по земята и рикошет в крака на Виейра реализира.

След гола португалците заиграха доста по-добре и създадоха доста опасности пред вратаря Наумов. До края на първата част играчите на Ангел Стойков бяха по-добрите на терена.

В началото на второто полувреме Португалия осъществи мощен натиск пред българската врата. "Мореплавателите" обаче бяха сериозно затруднени от тежкия терен на стадиона в Сливен, който не позволяваше на бързите им нападатели да покажат скоростта си.

В края на двубоя България можеше да направи победата си дори по-изразителна, но късметът покри на два пъти вратаря на Португалия, за да не попадне топката в мрежата му.

В неделя е вторият мач на българите от група 8, като съперник е друг много силен отбор - този на Дания. За елитния кръг на квалификациите се класират първите два отбора от всяка група плюс най-добрият трети. В потока е още и тимът на Беларус.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА