11 Ноември, 2016 13:27 835 0

Шарапова отново става посланик на ООН

  • шарапова-
  • посланик-
  • оон-
  • добра воля-
  • допинг-
  • наказание

Тя ще бъде посланик на добра воля

Шарапова отново става посланик на ООН - 1
Снимка: БТА/АР

Мария Шарапова отново ще бъде посланик на добра воля. Тя ще продължи сътрудничеството си с ООН през април 2017-а година, веднага след като изтърпи наказанието за употребата на допинг.

През март организацията преустанови 9-годишното си партньорство с рускинята, а поводът за това бяха разкритията на бившата номер 1 в женския тенис, че е приемала забраненото вещество мелдоний.

Първоначално Шарапова получи забрана да се състезава за период от две години, но след обжалване пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) наказанието й бе намалено на 15 месеца. Носителката на пет титли от Големия шлем се завърна на корта само седмица след решението на КАС, участвайки в благотворителен турнир в Лас Вегас.

„Радваме се, че Мария ще може да се завърне по-рано към любимия си спорт. Веднага след това тя отново ще се присъедини към нас. Наясно сме, че ще бъде фокусирана върху възраждането на своята кариера и затова в подходящ момент ще обсъдим с нея ролята й за развитието на програмата за борба с бедността и неравноправието“, заяви говорителят на организацията.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА