11 Ноември, 2016 13:58 622 0

Везенков с пореден силен мач за Барселона

  • везенков-
  • барселона-
  • жалгирис-
  • евролига-
  • баскетбол

Испанците надиграха Жалгирис с 92:86 в Евролигата

Везенков с пореден силен мач за Барселона - 1
Снимка: БТА/АР

Барселона записа третата си поредна победа в Евролигата, а немалък принос за нея имаше и българското крило Александър Везенков. Испанците надиграха трудно литовския Жалгирис (Каунас) с 92:86 пред пълните трибуни на "Палау Блауграна" и така вече имат 4 успеха и 2 загуби в редовния сезон на надпреварата, а феновете получиха нов повод за радост след триумфа в "ел Класико" срещу Реал преди броени дни.

Везенков бе в стартовата петица на Йоргос Барцокас, който му гласува доверие за малко повече от 27 игрови минути. Българинът от своя страна се отблагодари по хубав начин и изигра нов силен мач, който този път се изрази в 12 точки, 5 борби, 1 отнета топка и 1 чадъра. 206-сантиметровият левичар вкара 2/3 опита за 2 точки, 2/3 за 3 точки и 2/2 за 1 точка, за да се отличи с коефициент 19.

Жалгирис не се даде лесно на испанския си съперник и възпитаниците на местния любимец Шарунас Ясикевичус се бориха до последно, като в заключителната четвърт успяха да се върнат от -10 точки, но така и не се добраха до нещо повече при визитата си в каталунската столица.

Освен Везенков още четирима баскетболисти на Барса вкараха поне по 10 точки, водени от Тайриз Райс с 20. Петери Копонен реализира 16, а Маркус Ериксон и Анте Томич съответно 11 и 10. Джонатан Холмс дебютира с 4 точки.

Брок Мотъм бе най-добър за гостите с 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА