550 0

"Ястребово око" на турнира в София

Тенис надпреварата ще е от 5 до 12 февруари в столицата

"Ястребово око" на турнира в София
Снимка: sofiaopen.bg
Константин Карагьозов

Второто издание на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open ще разполага с видеоповторение на спорни ситуации, известно като „ястребово око“, съобщиха организаторите. Състезанието е от 5 до 12 февруари 2017 година в столичната зала „Арена Армеец“.

„Ястребовото око“ е страхотно развитие и повишаване на стандарта за София. Повечето, но не всички турнири, от категория АТР 250 вече използват технологията. Феновете на тениса в залата ще харесат много това нововъведение“, заяви директорът на турнир Пол Макнами.

Отговорник за видеоповторението в София ще бъде Марта Мрозинска от Полша, която е носител на бронзова реферска значка.Носителката на сребърна значка Веселина Донева е главен съдия. Тя заемаше същата длъжност и на Garanti Koza Sofia Open през тази година. Помощник на Донева е председателят на съдийската комисия към БФТ Любомир Бадински. Антоанета Димитрова е шеф на реферите. 

Супервайзър на състезанието от категория „АТР 250“ в София за втора поредна година ще бъде португалецът Карлос Санчес.Съдии на стол ще бъдат отново колоритният Карлос Бернардеш (Бразилия), Мохамед ел Дженати (Мароко) и Блаже Трифуновски (Нова Зеландия). Новото име е това на испанския арбитър Хауме Кампистол.

България


Напиши коментар:


Публикувай