717 0

Откриха европейското по бокс за жени в София

Столицата ни е домакин на 10-тото издание на турнира

Откриха европейското по бокс за жени в София
Снимка: Министерство на младежта и спорта
Константин Карагьозов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейското първенство по бокс за жени, което се провежда в обновената зала „София“ в столицата.

На официалното откриване присъстваха президентът на Европейската боксова конфедерация (EUBC) Франко Фалчинели, президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински и супервайзърът на първенството Сузане Карландер.

"Боксът е един от най-силните и традиционно популярни в България спортове. За нас е огромна чест да бъдем домакини на 10-то издание на Европейското първенство по бокс за жени", каза министър Кралев. Той благодари на Българската федерация по бокс и ръководството й за добрата организация на редица големи международни събития в страната ни.

Европейското първенство по бокс за жени се провежда от 15 до 24 ноември в София. В него участват 130 състезателки от 28 държави. Българският отбор е съставен от 6 боксьорки: Севда Асенова в кат. до 48 кг., Златислава Чуканова в кат. до 51 кг., Станимира Петрова в кат. до 54 кг., Деница Елисеева в кат. до 57 кг., Дафина Маринова до 60 кг. и Илияна Гълъбова до 64 кг. Старши треньор на отбора е Фикрет Ереджебов.

България


Напиши коментар:


Публикувай