18 Ноември, 2016 01:30 1 141 2

Боровец открива сезона на 17 декември, ще има лотария

  • лотария-
  • боровец-
  • спорт-
  • сезон

Организаторите са предвидили множество забавления

Боровец открива сезона на 17 декември, ще има лотария - 1

На 17 декември 2016 г. ще се състои официалното откриване с празненства по случай 120 годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. Боровец е създаден от Цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта. В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел „Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.

И през този сезон продължава развитието на мащабната инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Благодарение на нея е изградена и разширена модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг.

Трите ски центъра, с които курортът разполага, са свързани по най-добрия за гостите начин. Това позволява спускане според нивото или в зависимост от заетостта на лифтовете.

Запалените по нощното каране ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18 ч. и са идеални за каране до 22 ч.

Боровец приключи летния сезон с много добри резултати. Отчетен е ръст от 30% спрямо най-силното лято – 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Къде има нови оръдия през този сезон?
    И дано да са направили нещо за свързването на трите ски центъра, защото иначе горното звучи като майтап, особено ако и тази година не работи мусаленската пътека. Искам някой от курорта да ми обясни, как точно се отива от ястребец на ситняково и обратно без да си свалиш ските или да тикаш по нагорнища, както е по другите курорти.
  • 2 123

    1 0 Отговор
    И за да не се приеме, че не харесвам Боровец - напротив. Това е най-хубавия курорт в БГ. Трябва само малко да увеличат пистите на Маркуджиците, да разшири пътя към четворката, да се пусне още една кабинка или да сменят настоящата с по-голяма и да осигурят още няколко свръзки и там да сложат малки влекчета, при нужда да се тика.