878 2

Боровец открива сезона на 17 декември, ще има лотария

Организаторите са предвидили множество забавления

Боровец открива сезона на 17 декември, ще има лотария
Денис Джамбазов

На 17 декември 2016 г. ще се състои официалното откриване с празненства по случай 120 годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. Боровец е създаден от Цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта. В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел „Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.

И през този сезон продължава развитието на мащабната инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Благодарение на нея е изградена и разширена модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг.

Трите ски центъра, с които курортът разполага, са свързани по най-добрия за гостите начин. Това позволява спускане според нивото или в зависимост от заетостта на лифтовете.

Запалените по нощното каране ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18 ч. и са идеални за каране до 22 ч.

Боровец приключи летния сезон с много добри резултати. Отчетен е ръст от 30% спрямо най-силното лято – 2014 г.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 14:59  18.11.16
  Къде има нови оръдия през този сезон? И дано да са направили нещо за свързването на трите ски центъра, защото иначе горното звучи като майтап, особено ако и тази година не работи мусаленската пътека. Искам някой от курорта да ми обясни, как точно се отива от ястребец на ситняково и обратно без да си свалиш ските или да тикаш по нагорнища, както е по другите курорти.
 • 123
  Отговор
  2 15:15  18.11.16
  И за да не се приеме, че не харесвам Боровец - напротив. Това е най-хубавия курорт в БГ. Трябва само малко да увеличат пистите на Маркуджиците, да разшири пътя към четворката, да се пусне още една кабинка или да сменят настоящата с по-голяма и да осигурят още няколко свръзки и там да сложат малки влекчета, при нужда да се тика.

Напиши коментар:


Публикувай