655 0

Венгер ще бъде джентълмен спрямо Моу

Теодор Николов

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер обеща да бъде професионалист и да стисне ръката на своя колега в Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо след съботното дерби на "Олд Трафорд".

Двамата мениджъри са в постоянен конфликт в последните години, като на моменти стигаха до физическа саморазправа. Французинът обаче отказа да говори за взаимоотношенията си с Моуриньо, като подчерта, че предпочита качеството на играта да е толкова високо, че да не се обръща внимание на това, което се случва покрай тъчлинията.

Запитан дали ще стисне ръката на Жозе Моуриньо, френският мениджър отговори: "Разбира се. Аз уважавам този ритуал, който е толкова важен за Висшата лига."

"Не мисля, че трябва да описвам нашите взаимоотношения. Той ще се бори за своя отбор, а аз за моя. Това е напълно нормално. Не гледам на тези мачове като на съревнование между мениджърите. Мога да разбера защо хората искат да разпалват тези противоречия, но не те водят публиката на стадионите. Това, което привлича феновете, е качеството на играта. То обаче ще зависи от футболистите, които са на терена", добави Венгер.

 


Напиши коментар:


Публикувай