556 0

152 медала за българското таекуондо

"Не мога да не съм доволен от представянето на българите", заяви шефът на федерацията

Иво Стойнев

Страхотно представяне имаха българските състезатели на Европейската купа по Таекуондо ITF в Пловдив. Турнирът Bulgaria Open събра рекордните над 600 участника от 11 страни, а българските клубове спечелиха рекордните 152 медала.

С най-много отличия си тръгнаха състезателите от Фолкън, които извоюваха 13 златни, 5 сребърни и 14 бронзови медала.

“Не мога да не съм доволен от представянето на българите. Това е един от турнирите, с които приключваме годината. Предстои ни още един Опън турнир в Гърция и двустранна среща с Великобритания в Шотландия. След това националните ни отбори ще имат активна почивка около един месец, преди да започнем с подготовката догодина. Доволен съм и от това, че този турнир се развива много, все пак имаше над 600 състезатели от 11 държави”, заяви президентът на федерацията Марио Богданов.

Надпреварата в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” беше изгледана от повече от 3 000 зрители в двата състезателни дни.

“Имахме 622 участника, което е наистина много впечатляващо за турнир от ранга на Европейска купа. Радвам се, че след Световното първенство, което организирахме в Пловдив, всички 10 държави, които дойдоха тогава, искаха отново да ни гостуват, да се съревновават в града. Забележително участие с много гръцки отбори, тимове от Словения, Сърбия, имаме участници от Австрия, от Италия, което е страхотно за турнир от този мащаб. Залата беше пълна, имаше много интересни срещи и се получи един празник на таекуондото”, заяви Костадин Димитров, организатор на турнира и кмет на район “Тракия” в Пловдив.

В края на седмицата националният ни отбор заминава за Шотландия, където ще се проведе двустранни спаринги с тима на Великобритания.Напиши коментар:


Публикувай