1 040 0

Ибрахимович: Юнайтед е аутсайдер!

"ПСЖ е по-силен отбор, но не можех да откажа на Моуриньо", заяви шведът

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович призна, че тимът не е толкова силен, колкото предишния му отбор Пари Сен Жермен, но въпреки това смята, че е взел правилното решение, когато е подписал с "червените дяволи".

Като причина за решението си Ибрахимович посочи възможността да се превърне в ключова фигура за връщането на славните години на Манчестър Юнайтед, както и шанса да работи с дългогодишния си приятел Жозе Моуриньо.

"Присъствието на Моуриньо бе решаващо. Тимът, с който подписах този сезон, не е толкова силен, колкото този, който напуснах. Нямаше обаче как да откажа на Моуриньо", каза шведът.

"Когато той ми се обади, единственото, което трябваше да решим, бе кога да бъде представянето ми. Парите никога не са били проблем. За мен идването в Юнайтед е предизвикателство, а аз никога не отказвам предизвикателствата. Това ме мотивира да дойда - да играя за един от най-големите клубове в света, който обаче има проблеми в последно време и на който да помогна да печели купи отново", каза Ибрахимович.

"От самото начало повтарям, че ние не сме фаворити, а аутсайдери. Хората са ентусиазирани от новите попълнения, но забравят, че клубът не е ставал шампион от няколко години. В началото започнахме добре, но после дойдоха и загубите. Определено имаме още много върху какво да работим", добави шведът.

Манчестър Юнайтед се намира на шесто място във Висшата лига и изостава на 9 точки от лидера Челси.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай