24 Ноември, 2016 10:57 1 002 0

Бербатов попадна в престижна класация

  • бербатов-
  • класация-
  • дрогба-
  • оуен-
  • роналдо

Българският нападател е пред имена като Дидие Дрогба, Майкъл Оуен и бразилския Роналдо

Бербатов попадна в престижна класация - 1
Снимка: БТА/АР

Българският нападател Димитър Бербатов е пред имена като Дидие Дрогба, Майкъл Оуен, Роналдо (Феномена) и редица други големи нападатели от близкото минало в любопитна класация, изготвена от Sports.ru.

В нея са посочени имената на някои от най-великите голаджии в историята на европейския футбол. Класацията е за играчи, които са отбелязали поне 100 гола в някое от големите клубни първенства в Европа (Италия, Англия, Испания, Германия и Франция) и не е изненадващо, че на първите две позиции се намират суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Бербатов пък е под №28 със 176 гола, отбелязани в 421 мача. Българинът е изпреварил с две места бразилската легенда Роналдо, който е 30-и със 175 попадения в 253 срещи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА