24 Ноември, 2016 14:58 797 0

България дръпна в ранглистата на ФИФА

  • българия-
  • национален отбор-
  • ранглиста-
  • фифа

"Трикольорите" се изкачиха с цели 17 места и вече заемат 72-о място

България дръпна в ранглистата на ФИФА - 1
Снимка: БТА/АР

Националният отбор на България се изкачи с цели 17 места в месечната ранглиста на ФИФА. "Трикольорите" вече заема 72-о място в света, като това е факт след победата като домакини над Беларус с 1:0 в световна квалификация.

Тимът на Петър Хубчев има вече 492 точки, което е с 97 повече спрямо предходния месец. В класацията България е точно зад Гвинея (71-во място) и точно преди Уганда (73). С изкачването си в класацията българите задминаха и състава на Беларус, който също бележи прогрес от 3 места до 74-o място. Останалите съперници на България в световните квалификации - Франция (7), Холандия (22) и Швеция (41), са преди България, а Люксембург остава далеч зад трикольорите на 132-о място в света.

Лидер е класацията е Аржентина. На втора позиция пък вече е Бразилия. Световният шампион Германия е на трето място. Другите промени в топ 10 са свързани с изкачването на Чили до рекордната четвърта позиция в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА