25 Ноември, 2016 14:57 1 408 3

Левски попадна в срамна класация за ШЛ

  • левски-
  • шампионска лига-
  • антикласация-
  • динамо загреб-
  • спартак москва

"Сините" са третият най-зле представил се отбор в историята на турнира

Левски попадна в срамна класация за ШЛ - 1
Снимка: БТА

Левски намери място в срамна класация. "Сините" са третият най-зле представил се отбор в Шампионската лига в историята. Това показа класацията на реномирания сайт goal.com.

Левски е първият български отбор влязъл в групите на най-престижния футболен турнир през 2006 г. Тогава те се паднаха в един поток с Барселона, Челси и "Вердер. "Сините" записаха шест загуби, а головата им разлика бе 1:17. Единственото попадение бе дело на Мариян Огнянов. Той се разписа за 1:3 срещу Челси на Националния стадион.

"Престижното" второ място е за руския гранд Спартак (М). През сезон 2002/03 настоящият тим на Ивелин Попов падна по два пъти от Валенсия, Базел и Ливърпул, а головата му разлика бе 1:18.

Само един отбор в историята на Шампионската лига са се представял по-зле. "Отличникът" е Динамо (Загреб) през сезон 2011/2012. Тогава хърватите записват шест загуби от Реал (М), Лион и Аякс. Тимът на Ивайло Петев е на път да повтори това "постижение" и този сезон. До момента Динамо има пет загуби в пет мача, а головата му разлика е 0:13. Остава им още един двубой - тежко гостуване на Ювентус.

Така хърватите са на път да станат най-големият неудачник в групите. "Динамо" най-вероятно за втори път ще остане без точка от участието си в Лигата на богатите и огромен минус в головата разлика, което не се е случвало досега в историята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    1 0 Отговор
    Динамо продадоха половината мачове през 2011/2012
  • 2 Мара

    1 1 Отговор
    Петев май,пак ще го събличат!
  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    ХА ХА ХА СИНИТЕ ПАК СА ОДР.СКАХА В ЕВРОПА !!!