723 0

Огромен интерес към турнира по джудо на Локо (Сф)

Залата на стадион "Локомотив" в столичния квартал Надежда не побра над 700 състезатели

Огромен интерес към турнира по джудо на Локо (Сф)
Снимка: www.sofia2018.bg
Константин Карагьозов

Залата на ст. Локомотив в кв. Надежда се оказа тясна да побере стотиците участници в международния Коледен турнир по джудо, съобщиха от www.sofia2018.bg. Повече от 700 състезатели от Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Румъния и България определят за 4 пореден път шампионите в традиционната надпревара в края на годината.

Турнирът е организиран от „Локомотив“ Сф и е част от инициатива София2018 – Европейска столица на спорта, като кампанията осигури на призьорите уникално изработен в чужбина медал с логото на София2018.

Най-емоционални бяха схватките сред най-малките, които преживяваха(заедно със своите родители) изключително емоционално победи и загуби. В залата можеха да се видят джудисти дори на 5 и 6-годишна възраст.

Сред официалните лица по време на тържественото Откриване бе Даме Стойков – председател на ОСК Локомотив Сф, който отново изтъкна огромните усилия, които се полагат за да се запазят спортните клубове и за да могат децата да практикуват любимите си дисциплини, от което след това да дойдат и успехите.

Приветствие към участници, зрители и организатори поднесе Анна Стойкова - столичен общински съветник и член на Управителния съвет на Фондация София – Европейска столица на спорта“. „Прекрасно е да виждаме толкова много деца и младежи в залата. Турнирът продължава традицията да събира в края на всяка година най-добрите джудисти. Проявата е част от проекта „София – Европейска столица на спорта“ и част от усилията на Столична община да предоставя все повече и повече шансове на хората да спортуват, да водят активен и здравословен начин на живот,“ каза Стойкова.

Състезанията са в шест възрастови групи, в които днес и утре ще бъдат излъчени 98 индивидуални шампионите предвид отделните категории в двата пола. Общо 392 отличия ще бъдат раздадени този уикенд в залата на ст. „Локомотив“.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай