951 3

Едно от златните момичета се отказа

Любомира Казанова прекратява състезателната си дейност

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Гимнастичката Любомира Казанова изненадващо прекрати състезателната си кариера. Единствената от златните момичета от ансамбъла, която трябваше да продължи да играе и в новата формация на треньорката Ина Ананиева, посочи в пространно изявление причините за решението си. Официалното изявление беше публикувано на страницата във „Фейсбук“ на Българската федерация по художествена гимнастика.

Това става след разговор между Казанова с президента на федерацията Илиана Раева и треньора на ансамбъла Ина Ананиева.

Официалното обръщение на Любомира Казанова:

"Уважаема госпожо Раева, искам чрез Вас да уведомя хората за съвместно взетото ни решение, като започна с това, че безкрайно съм благодарна на всичко, което Българска федерация художествена гимнастика направи за мен, лично на Вас за цялата подкрепа и вяра която ми дадохте, на Ина Ананиева за постоянството и търпението с което ме изгради и ме изчака да стана точно този спортист, който винаги съм искала да бъда. Дадохте ми възможност да сбъдна най-голямата си мечта, защото точно Вие ми гласувахте доверие в най-трудния момент за отбора , дадох всичко от себе си и вярвам , че успяхме заедно да постигнем целта. През юли месец както знаете получих контузия на десния глезен на лагер във Варна, но тогава въпреки силната болка, аз не обърнах внимание защото имахме по- важна задача. През целия период до края на Олимпийските игри аз бях с непрекъснати и силни болки, въпреки че бяха взети всички мерки от медицинския екип на отбора за обезболяване. Едва един месец след лечение и почивка, връщайки се в залата и започвайки усилени тренировки, болката се върна, и след консултация с доктора, той ми предложи да направим снимка. От нея стана ясно, че моят крак е бил счупен, тръгнал е да зараства ,но се е сраснал накриво. Отново се консултирах с лекаря, който ми обясни ,че дори и да се направи операция ¸няма да мога да съм пълноценна в тренировките. Другата основна причина за моето решение е, че въпреки моите усилия аз не успявам все още да се адаптирам към този отбор, той е коренно различен от предния във всеки един аспект (методика, стил ) и въпреки многото мои усилия не успявам да се впиша и да се почувствам част от тях, както бих искала и както бяхме с другите момичета. Вярвам, че те ще постигнат много , пожелавам огромен късмет и успех, ще им стискам палци и ще преживявам с тях всяко състезание. След проведен дълъг и труден разговор за мен с родителите си, с Ина Ананиева и с Вас в качеството ви на председател на БФХГ взехме най-доброто решение за мен, да прекратя спортната си кариера ,въпреки дълбоката болка, която изпитвам в себе си, защото определено има какво да взема още от спорта, макар че постигнах най-голямото отличие и мечта за всеки спортист, а именно Олимпийски медал. Много мислих, но по-добре да прекратя сега в началото отколкото , да се наложи това да се случи по средата на годината и заради мен да се променят отново съчетанията, което знаете е много рисково и сложно. И накрая още веднъж искам да се извиня на Вас и всички хора, които ме подкрепяха и вярвам , че ще срещна разбиране във ваше лице, в лицето на Ина и на хората.

С благодарност и обич: Любомира Казанова"Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гоуст
  Отговор
  1 16:00  29.11.16
  Ами да, за какво да бъхти. Нейните съотборнички се пенсионираха и взеха пенсийките. Случайно, да не вземе да променят закона и тя да я изпусне

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 17:52  29.11.16

  До коментар #1 от "Гоуст":

  Начина по който сте написали коментара към статията, не Ви прави чест. Явно злобата е вродена във Вас. По добре е било, да не си казвате мнението.
 • Рок
  Отговор
  3 21:59  29.11.16
  Има нещо много гнило и вмирисано в художестврната гимнастика и хронологията на събитията го показват! Жалко за момичето, не е лесно след толкова труд и усиля да те принудят към този ход! До коментара на Гоуст, ей ти някога повече от вдигане на лъжица и чашка спортувл ли си, че си тръгнал да .ереш в коментарите!?

Напиши коментар:


Публикувай