1 254 2

Намериха черните кутии на падналия самолет

Те са здрави и ще може да бъдат разшифровани

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Спасителните екипи намериха черните кутии на самолета, който се разби близо до Меделин, съобщи ESPN Brazil. Те са здрави и това ще даде възможност да бъдат разшифровани записите на полетните данни и да се изяснят причините, довели до падането на самолета.

В резултат на катастрофата загинаха 76 души. Сред жертвите са и почти всички футболисти на бразилския клуб Чапекоензе. Оцеляха единствено трима от играчите, една стюардеса, бразилски журналист и един от авиотехниците.

Вече стана ясно, че пилотът на катастрофиралия самолет е направил нещо много важно, заради което има оцелели. Малко преди фаталния сблъсък той нарочно е изпуснал горивото от резервоара, за да не се стигне до експлозия при сблъсъка със земята.

При катастрофата загина и бившият футболист на ЦСКА Филипе Машадо.

Колумбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 09:39  30.11.16
  Виж как при една нормална авио-катастрофа всичко се намира: жертви, багаж, частите на самолета и черните кутии. А при странните катастрофи като тези на 11. Септември нищо не намериха, само паспортите на "терористите", които се оказаха дори живи след години. Мир на праха им на спортистите.
 • Ажнв
  Отговор
  2 10:35  30.11.16
  Този самолет няма система за изхвърляне на горивото.

Напиши коментар:


Публикувай