539 0

Медали за българските каратеки на световното

Медали за българските каратеки на световното
Денис Джамбазов

Първи медали спечелиха българските каратеки на световното първенство по карате киокушин, което се провежда във Варна.

За зрелищните битки в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта присъства и спортният министър в оставка Красен Кралев.

Каратеките ни се пребориха за сигурни медали на петото открито световно първенство по карате киокушин, което се организира от Българската карате киокушин федерация и се провежда във Варна. В категория 16-17- годишни на полуфиналите отиват Сара Иванова (65 кг), Стоян Илчев (65 кг), Кристиян Станков (75 кг), Моника Димитрова (50 кг), Валерия Лозанова (55 кг), Любомира Николова (60 кг). Българинът Георги Кръстев (+75 кг), който се състезава за ЮАР, също стигна до финалната битка.

„За мен е чест, че България и моят роден град Варна приемат Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки. Фактът, че тук са се събрали 700 от най-добрите каратеки от 33 държави в света, както и че президентът на Световната федерация Канчо Хацуо Рояма е тук, говори сам по себе си за престижа на това състезание“, заяви Кралев пред участниците и гостите на първенството.

Той обясни, че през последните 2 години министерството на спорта обръща изключително голямо внимание на бойните изкуства.

„Източните бойни спортове развиват не само физическите качества на подрастващите, но и чрез своята философия подпомагат за тяхното личностно израстване“, категоричен бе Кралев.

Варна / България

Напиши коментар:


Публикувай