560 0

Петрович пое тим от Виетнам

Въпреки, че заяви, че Левски е последният му клуб, сърбинът се впусна в ново приключение

Петрович пое тим от Виетнам
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Люпко Петрович се завърна в треньорския занаят. Преди месец и половина сърбинът изненадващо хвърли оставка часове преди мач на неговия Левски, който тогава бе и лидер в шампионата. След предприетия изненадващ ход сръбската лисица беше категоричен:

„Край! Това е последният клуб в кариерата ми и се радвам, че това ще бъде любимият ми Левски. Имам нужда от почивка!“

41 дни по-късно Петрович промени мнението си. Явно отпочинал, се завърна в треньорския занаят. Той бе представен официално като наставник на виетнамския Лам Сон Тан Хоа. Носителят на КЕШ с Цървена звезда от 1991 гoдина подписа договор пред бюст на местния революционер и политик Хо Ши Мин.

„Ще направя всичко възможно да водя отбора на добро ниво - каза Петрович. - Тимът разполага с много млади играчи и като цяло има състав от качествени състезатели. Това обаче не е достатъчно - трябва да се работи много и по-трудно. Поне при мен е така.“

Сезонът във Виетнам приключи през септември, тъй като местният шампионат е с формат пролет-есен, а новият стартира февруари. Лам Сон Тан Хоа завърши на шесто място в класирането и само на 8 точки от шампиона Ханой.

Любопитен факт е, че прозвището на новия тим на Петрович е „бойците на Лам Сон“. То произлиза от операция Лам Сон 719, проведена през 1971 г. и донесла стратегическа победа за страната в Югоизточна Азия по време на войната във Виетнам. Иначе Лам Сон Тан Хоа има скромни успехи от създаването си през 2006 година, а именно една спечелена Суперкупа, полуфинал за купата и две трети места в шампионата.

Виетнам

Напиши коментар:


Публикувай